Достапни линкови

Тадиќ и Јосиповиќ ќе ги решаваат отворените прашања


Претседателите на Хрватска и на Србија на денешната средба во Белград се заложиле за унапредување на соработката меѓу двете земји и решавање на отворените прашања. Тие изразиле и заемна подршка за процесот на интеграција во ЕУ. Како отворени прашања ги навеле враќањето на бегалците во Хрватска, прашањето за границата, за исчезнатите лица, и за малцинствата и заштитата на нивните права.
XS
SM
MD
LG