Достапни линкови

Бродовите во Охрид денеска останаа закотвени


Бродовите што пловат по Охридското Езеро денеска не испловија на редовните линии и вообачаените крстосувања, тие останаа прикотвени во пристаништето затоа што Капетанијата во Охрид им изрече забрана за пловидба поради тоа што немаат извршено технички преглед на пловилата. Доколку пловат брз извршен технички преглед, се соочуваат со можна забрана за пловење, како и ризик да им биде изречена и казна до осум илјади евра. Здружението на бродари од Охрид велат дека забраната ќе им нанаесе голем удар, и не само на нив туку и на туризмот.
XS
SM
MD
LG