Достапни линкови

Русија и Бугарија ја забрзуваат изградбата на Јужен тек


Русија и Бугарија потпишаа договор за забрзување на подготовките за планираниот гасовод Јужен тек. Министрите за енергетика на двете земји потпишале договор за подготовка на првична студија за проектот. Во документот се наведува дека февруари 2011-та е крајниот термин до кога треба да биде изготвен проектот и да се формира заедничка компанија која ќе го изгради бугарскиот дел од нафтоводот кој треба да изнесува 900 километри
XS
SM
MD
LG