Достапни линкови

САД да ја приспита „црната“ листа на терористи


Апелациониот суд во Соединетите држави нареди Стејт департментот да ја преиспита секоја одлука за прогласување на терористички организациии кои дејствуваат во Иран, а кои се наоѓаат на „црната “ листа . Судот утврдил дека на иранската организација Мухаџедини не им било овозможена шанса да се остранат од „црната “ листа и покрај тоа што тие се откажале од насилство и се разоружале. Од Стејд департментот соопштуваат дека внимателно ќе ги разгледаат правилата
XS
SM
MD
LG