Достапни линкови

Повторен раст во новите членки на ЕУ


Десетте источноевропски земји кои во 2004 година влегоа во Европската унија повторно заблежале економски раст. Тоа е за прв пат по светската финансиска криза во 2008 година, соопшти денеска Светската банка. Овие земји во просек оствариле порсат од 0,8 насто, за разлика од падот од 2,1 процент во последниот минатогодишен квартал.
XS
SM
MD
LG