Достапни линкови

Брисел - состанок на министри за полиција и за правда


Во Брисел продолжува неформалниот состанок на министрите за внатрешни работи и за правда на земјите членки на ЕУ и земјите кандидати за членство во Унијата. Состанокот, на кој учествуваат и министрите Гордана Јанкуловска и Михајло Маневски, се одвива на темите: Како да се воспостави заеднички европски систем за азил до 2012 година“, „Превенцијата од криминал“, „Координација на правосудните истраги и гонење на Европско ниво и улогата на ЕВРОПРАВДА“.
XS
SM
MD
LG