Достапни линкови

Бавно излегување на САД од економската криза


Американското министерство за финансии ја ублажи прогнозата за стопанскиот раст и соопшти дека подготвува нови мерки за поттикнување на економијата. Новата анализа за состојбата на американското стопанство, како што се наведува, го одразува влијанието од должничката криза во Европа, застојот во американскиот пазар за недвижности и високата стапка на невработеност. Федералните резерви за ова нова проценка во идната недела ќе ги информираат пратениците во Конгресот.
XS
SM
MD
LG