Достапни линкови

Нема македонски од прво за немнозинските заедници


Немнозинските заедници нема да го изучуват македонскиот јазик од прво одделение. Уставниот суд ја укина одлуката на министерот за образование, Никола Тодоров, со која се предвидуваше наместо како до сега македонски да започне да се изучува во четврто, да почне во прво. Според уставниот суд, Тодоров со одлуката се вмешал во законодавната власт. Решението да се учи македонски од прво одделение наиде на негодувања кај Албанците.
XS
SM
MD
LG