Достапни линкови

Хрватска издаде обврзници вредни скоро 2 милијарди евра


Владата на Хрватска денеска реши да издаде државни обврзници. Станува збор за две обврзници на домашниот и за една на странскиот пазар со вкупна вредност од 1,9 милијарди евра. Новото задолжување ќе се користи за финансирање на тековните обврски. ,,Финансискиот пазар и верува на Хрватска,, изјави министерот за финансии Иван Шукер, наведувајќи дека и многу други земји се обидувале да издадат обврзници, но оти тоа не им успеало.
XS
SM
MD
LG