Достапни линкови

Бритиш Петролеум утре ќе го постави новиот вентил


Бритиш Петролеум соопшти денеска дека утре ќе го постават новиот вентил со кој се очекува дека ќе биде запрено истекувањето на нафтата во Мексиканскиот залив. Од компанијата соопштиле и дека истекувањето на нафтата ги чини преку 3,5 милијарди долари , вклучувајќи и 165 милиони долари за индивидуални штети. Од април навами компанијата се обидува да го запре истекувањаето на нафтата, од која се загадени крајбрежјата на сите 5 американски држави кои се наоѓаат во заливот.
XS
SM
MD
LG