Достапни линкови

Брачен пар од Уругвај сакаат ќерка им да се вика Вувузела


Брачен пар од Уругвај, на својата новородена ќерка сака да и даде име Марија Вувузела. Двајцата родители кои се големи љубители на фудбалот решиле да и дадат име по пластичната труба која го обележа Светското првенство . Се уште е неизвесно дали желбата на брачниот пар ќе биде исполнета бидејќи според тамошниот закон, е забарането на децата да им се даваат имиња кои имаат ироничен или необичен призвук. Шефот на матичниот регистар во Монтевидео, изјави како ќе провери дали името Вувузела спаѓа во оваа категорија.
XS
SM
MD
LG