Достапни линкови

Мал напредок во преговорите за обединување на Кипар


Постигнат е мал напредок во преговорите за обединување на островот, изјави кипарскиот претседател Димитрис Христофиас по завршувањето на средбата со лидерот на кипарските Турци Дервиш Ероглу. Христофиас не прецизира за каков точно исчекор станува збор. Тој истакна дека лидерите денеска го продолжиле разгледувањето на клучното прашање за сопственоста. Специјалниот претставник на ОН за Кипар Александар Даунер соопшти дека разговорите за кипарското прашање ќе продолжат следниот четврток на ниво на советници на кипарските лидери. Христофиас и Ероглу повторно ќе се сретнат на 22 и 28 јули.
XS
SM
MD
LG