Достапни линкови

Германија нема да ја намалува мисијата во Авганистан


Германскиот министер за надворешни работи Гвидо Вестервеле изјави денеска дека мерките за надминување на финансиските проблеми нема да влијаат врз германското присуство во Авганистан. Мерките за штедење не се однесуваат на мисијата во Авганистан, а Германија ќе ги исполни ветувањата, изјави Вестервеле. По Соединетите Држави и Велика Британија, Германија е трета по бројот на војници во АВганистан.

XS
SM
MD
LG