Достапни линкови

ЕУ со дипломатска служба


Европскиот парламент денеска по повеќе месечни преговори го потврди политичкиот договор за формирање на европска дипломатска служба, која треба на ЕУ да и обезбеди поединствен настап кон светот. За да профункционира службата, треба да бидат изгласани и финансиската рамка и промената на буџетот за 2010 година. Службата треба да има околу 6000 припадници ,кои ќе работат во европските институции и во привремени дипломатски преставништава на земјите членки на Европската унија.
XS
SM
MD
LG