Достапни линкови

Владата во Романија ќе отпушти 4.000 вработени


Владата во Романија одлучила да го намали бројот на вработени во владата, во министерствата и во владините агенции за да се намалат буџетските трошоци. Се очекува бројот да се намали за 4.000 вработени. Намалувањето на работните места е дел од мерките што ги превзема владата да го намали буџетскиот дефицит за да може да земат заем од Меѓународниот монетарен фонд. Сите мерки за штедење предизвикаа незадоволство кај Романците.
XS
SM
MD
LG