Достапни линкови

Кинеска компанија го купува Волво


Регулаторите на Европската Унија денеска му одобрија на кинескиот производител на автомобили Џили Холдинг, да го купи шведски Волво. Европската Комисија оцени дека не гледа никакви монополски проблеми со купувањето на Волво, кој беше во состав на американски Форд, за 1,8 милијарди долари. Со оваа инвестиција на кинеската компанија Џили се смета дека ќе биде направен крупен чекор за пробив на кинеската автомобилска индустрија на европскиот пазар.
XS
SM
MD
LG