Достапни линкови

Путин со нова стратегија за Северен Кавказ


Рускиот премиер Владимир Путин ги повика локалните лидери во Северен Кавказ да привлекуваат странски инвестиции и да ја намалат невработеноста, за да донесат мир во завојуваната област. Русија се бори против растечкиот бунт во претежно муслиманските провинции, каде што има огромната корупција и големата сиромаштија . Путин, при посетата на области во Јужна Русија, ги повикал локалните лидери повеќе да ги слушаат активистите за заштита на човековите права во регионот
XS
SM
MD
LG