Достапни линкови

Ромпеј - Косово да се бори против корупцијата и криминалот


Претседателот на Европскиот совет Херман ван Ромпуј изјави за Зери дека борбата против корупцијата и организираниот криминал е основен предуслов за Косово што треба да го исполни доколку сака напредок вклучувајќи и влез во високи европски структури.
Ромпуј пред денешната посета на Приштина изјави дека ЕК јасно става до знаење за Косово што треба да направи за да постигне напредок истакнувајќи дека тој е „оптимист оти Косово може да се движи со големи чекори напред“.
Тоа истовремено значи и привлекување странски инвестиции, изјави претседателот на Советот на ЕУ.
XS
SM
MD
LG