Достапни линкови

Ромпуј - Хрватскиот успех кон ЕУ, позитивен сигнал за регионот


Хрватскиот успех на патот кон ЕУ ќе биде позитивен сигнал за земјите од регионот дека пристапувањето кон Унијата е можно, изјави вчера во Загреб претседателот на Советот на ЕУ Херман ван Ромпуј по разговорите со хрватскиот премиер Јадранка Косор.
Косор и Ромпуј се согласија дека хрватско-словенечкиот договор за арбитражен договор бил важна порака за охрабрување и надеж на соседите, дека и најтешките проблеми можат да се решат ако постои доверба и волја да се решат.
XS
SM
MD
LG