Достапни линкови

Грција успешно го намалува буџетскиот дефицит


Грција ја задржува целта за заздравување на финансиите по објавеното намалување за 41,6 проценти на буџетскиот дефицит во првото полугодие. Целта за годината е да се намали буџетскиот дефицит за 40 проценти и ние правиме повеќе, изјавил министерот за финансии Јоргос Папаконстантину. Земјата усвои строг план за заздравување на финансиите, и има за цел да го свете буџетскиот дефицит до 8,1 проценти на крајот на годината, кој сега е 14 отсто, во замена на финансиска помош од ЕУ и ММФ
XS
SM
MD
LG