Достапни линкови

Израел ја „омекнува“ блокадата на Газа


Израел денеска ги промени условите за блокадата на Газа, со тоа што го укина долготрајното органичување на увоз на стока за широка примена, но и понатаму е забранет увоз на градежен материјал. Новите правила се донесени по меѓународните повици да се укине блокадата. Се најавува дека наскоро ќе биде овозможено да се увезуваат и сировини за индустријата.
XS
SM
MD
LG