Достапни линкови

Интензивирање на економска соработка меѓу Македонија и Косово


Министрите за енергетика на Македонија и нa Косово денеска во Скопјe потpишаа меморандум за соработка во областа на енергетиката. Министрите се договориле да се направат работни групи кои треба да разгледаат потенцијални зеднички проекти а ќе соработуваат и на усогласување на законодавството со директивите на Европската Унија.

XS
SM
MD
LG