Достапни линкови

Тодоров:не згрешив со намалувањето на партипацијата


Министерстерот за Образование Никола Тодоров н емисли дека направил грешка со намалувањето на партиципацијата на факултетите, туку напротив мисли дека ова е еден од најдобрите и најголемите потези кои се направени од Министерството за образование и наука. Изјавата на министерот доаѓа по денешното интервју за радио Слободна Европа со ректорот на Универзитетот Свети Кирил и Методиј, Велимир Стојковски, во кое тој изјавува дека со намалувањето на партиципацијата ќе се направи нарушување не само во финансиската автономија на универзитетите, туку и во квалитетот на наставата
XS
SM
MD
LG