Достапни линкови

Урбаното население ќе стане доминантно во Кина


Урбаното население во Кина до 2015 ќе ја надмине бројката на руралното население, првпат во својата историја. Се претоставува дека до тогаш во градовите ќе живеат повеќе од 700 милиони луѓе, изјавил Ли Бин, директор на националната комисија за популација и планирање на семејството

XS
SM
MD
LG