Достапни линкови

ЕБУ побара владите да ја почитуваат слободата на медиумите


Европскиот сервис на јавни радиодифузери денеска ги повика сите влади да ги почитуваат слободата на изразување и слобода на медиумите. ЕБУ донесе декларацијата на Генералното собрание кое се одржа во Азербејџан. Во декларацијата се осудуваат апсењата, малтретирањата, како и заплашувањето на новинари и, исто така, се повикуваат владите да ги изнесат пред лицето на правдата оние што се одговорни за напади врз новинарите.
XS
SM
MD
LG