Достапни линкови

Царинската Унија на Русија и Казахстан стартуваше со работа


Стартуваше со работа царинската унија меѓу Русија и Казахстан со цел да се подобри трговијата и инвестирањето меѓу овие две земји. Рускиот премиер Владимир Путин на седница на Влада изјави дека Белорусија е добредојдена да се придружи на Унијата бидејќи Москва очекува целосна и взаемна соработка со Минск. Белорусија се уште не го ратификувала договорот за пристапување кон царинската унија.
XS
SM
MD
LG