Достапни линкови

Обама притиска за имиграционата политика


Американскиот претседате Барак Обама притиска да се реши имиграционата полиитка . Тој во своето обраќање денеска пред Институтот за меѓународна служба во Вашингтон, изјави дека американските граници со години биле „лабави“ и затоа сега има околу 11 милиони луѓе без документи. Но сепак Обама рекол дека проблемот не може да се реши со огради и гранични патроли .Туку повика секој да ги сноси одговорност, и граничарите и луѓето кои вработуваат луѓе без документи. Имиграционата политика е приоритет на Обама, но имаше мал застој откако изби проблемот со истекувањето на нафта во Мексиканскиот залив и реформите во здраствениот систем
XS
SM
MD
LG