Достапни линкови

Хрватска во ЕУ во 2012-та


Хрватска влезе во последната фаза од предпристапните преговори со Европската Унија, но целиот процес ќе се заврши нешто подоцна отколку што планиравме, најверојатно во 2012-та, изјавил белгискиот амбасадор во Хрватска. Тој на првиот ден од превземањето на претседателството со ЕУ, изјавил дека потпишувањето на претпристапниот договор оди брзо, но дека за ратификација е потребно подолго време , или околу година и половина.

XS
SM
MD
LG