Достапни линкови

Ромпуј во посета на Западен Балкан


Претседателот на Европскиот совет Херман ван Ромпуј в понеделник ќе ги посети земјите од Западен Балкан. Портпаролот на Румпуј соопштил дека претседателот на Европската унија ќе ги посети Љубљана, Загреб, Белград и Приштина. Портпаролот не соопштил повеќ едетали , но се но се предвидува тој да се сртене со највисоките државни претставници.

XS
SM
MD
LG