Достапни линкови

Борба против пиратеријата во САД


Девет сајтови во Америка на кои се нуделе пиратски верзии на филмови кои само што се појавиле во кината, се забранети, соопштиле американските власти. Власите заплениле и банкарски сметки , а извршиле и претрес на станови во неколку американски држави. Во акцијата против пиратеријата учествувале 100 агенти во 11 американски држави. Власите се уште не соопштуваат колку леѓе се обвинети за кражба на интелектуални права, но изјавиле дека некои од нив можеби ќе одлежат и затворски казни. Ова е прва акција на американските власти против сајбер криминалот и пиратеријата.
XS
SM
MD
LG