Достапни линкови

Во Бугарија казни за проневерувачите на европски пари


За проневера на пaри од европските фондови, денеска судот во Софија казни неколку луѓе. Еден произведувач на месо е казнет со 12 години затвор затоа што проневерил неколу милиони евра, а неговите соучесници се казнети со по 10 години затвор. Брисел на оваа судење гледа како на тест за бугарското судство. Европската Унија на неколку пати ја критикуваше Бугарија дека не го спречува проневерувањето на европските пари.
XS
SM
MD
LG