Достапни линкови

Пакистан забранува медиумите да промовираат тероризам


Пакистанската влада предлага закон со кој ќе се забрани на медиумите да емитуваат снимки на бомбаши-самоубијци, тела на жртви на терористички напади, изјави од милитанти, и други акти со кои се промовира тероризмот. Прекршителите може да се соочат со три години затвор. Критичарите велат дека законот е обид од страна на владата за контрола на електронските медиуми.

XS
SM
MD
LG