Достапни линкови

Триумфалната порта падна на Уставен


Триумфалната порта, скулптурите на мостот „Око“, сообраќајни решенија и неколку катни гаражи паднаа на Уставен суд, откако судот ги укина измените на деталниот урбанистички план „Мал ринг“. Според судиите, деталниот урбанистички план кој беше донесен на 21 јануари, бил донесен во незаконска постапка односно за него било одлучено во скратена, а требало да биде донесен во редовна постапка.
XS
SM
MD
LG