Достапни линкови

Друцас:И ПЈРМ дел од визијата за европски Балкан


Нашата визија за европски Балкан ја опфака и Поранешната Јогословенска Република Македонија. Ние сме подготвени да станеме нејзини жестоки подржувачи за членството во ЕУ, но откако ќе се согласиме за заедничко прифатливо име, изјавил алтернативниот шеф на грчката дипломатија Димитрис Друцас за време на предавањето пред Францускиот институт за меѓународни односи. Друцас изјавил дека последните зачестени средби на премиерско ниво биле на грчка иницијатива, и Атина очекува властите во Скопје да одговорат на ист конструктивен начин.
XS
SM
MD
LG