Достапни линкови

Дел од приватните универзитети со сериозни проусти


Министерството за образование и наука констатирало сериозни припусти во работата на неколку приватни универзитети и високи школи во Македонија. Њујорк колеџ заради пропустите престанал да работи, а уште 5 други универзитети добиле рок од 40 дена да ги остранат недостатоците или ќе им се забрани да работат. Недостатокот на потребен кадар, немање на банкарски гаранции, неуредно водење евиденција на студенти се најчестите пропусти кои се забележани.
XS
SM
MD
LG