Достапни линкови

Пад на акциите на светските берзи


Вредноста на акциите вчера забележа пад на светските берзи од Шангај до Њујорк. Американскиот индекс „Стандард и Пурс 500“ падна на најниската вредност од ноември минатата година. Причина за тоа, според агенциите, е стравот од глобалното забавување, поттикнат од намалувањето на растот во Кина, како и од неочекуваниот пад на довербата на потрошувачите во САД.
XS
SM
MD
LG