Достапни линкови

Фридам хаус забележува благо подобрување во 2009


Степенот на демократија во Македонија во 2009 благо подобрен во однос на 2008 година, оценува Фрудом хаус во последниот извештај за земјите во транзиција што беше објавен денеска. Подобрувања се забележени во категориите борба против корупција и изборен процес, додека оценките во останатите области се исти како во претходниот извештај.
XS
SM
MD
LG