Достапни линкови

Во Јужна Кореја легализирана кастрацијата на престапниците


Парламентот во Јужна Кореја ја легализираше хемиската кастрација како казна за оние за кои ќе се утврди дека сексуално злоупотребувале деца. Законот треба да биде потпишан и од претседателот за да стапи на сила. Со него ќе се кастрираат возрасните луѓе кои сексуално злоупотребувале деца помали од 16 години.

XS
SM
MD
LG