Достапни линкови

Време е за решение на кипарското прашање, изјави Ероглу


Лидерот на кипарските турци Дервиш Ероглу изјави дека за постигнување спогодба со кипарските грци за обединување на Кипар, е потребна временска рамка. Тој оцени дека по неколку децении преговори и изолација, е дојдено време за наоѓање решение, притоа наведувајки дека Кипар всушност треба да биде федерална држава со две политички рамноправни заедници.
XS
SM
MD
LG