Достапни линкови

Белгија сака Хрватска, Исланд и Турција да напредуваат кон ЕУ


Белгија, во рамки на своето преседавања со Европската Унија сака Хрватска , Исланд и Турција да направат напредок кон Унијата, соопштил државниот секретар во Министерството за надворешни работи на Белгија. По Белгија, со ЕУ ќе преседавата Унгарија. Државниот секретар на таа земај за Унијата , изјавил дека тие очекуваат за нивното претседателство да потпишат договор за пристапување на Хрватска во ЕУ. Се очекува по Хрватска, во Унијата да влезе Исланд.
XS
SM
MD
LG