Достапни линкови

Британија го ограничи бројот на имигранти


Од Владата на Велика Британија соопштуваат дека од денеска ќе го ограничат бројот на доселеници кои не се од земјите членки на ЕУ. Бројот на доселеници ќе се врати на ниво од пред 20 години, и ќе биде неколу десетини илјади луѓе, а не неколку стотини, сопштуваат од министерството за внатрешни работи. Секоја година ќе се одредува бројот на странци на кои ќе им биде дозволен престој во Британија.

XS
SM
MD
LG