Достапни линкови

Над 40 приврзаници на „Гардата на цар Лазар“ приведени во Косово


Околу 40 приврзаници на српската националистичка организација биле приведени во Косово. Групата припадници на Гардата на цар Лазар пристигнале во Косово за да учествува на прославата на Видовдан. Западните медиумот јавуваат дека активистите на таа српска оргнизација се непожелни во Косово, но и покрај тоа тие секоја година за Видовдан се обидуваат да ја преминат границата. По традиција главните прослави за празникот во манастирот Грачаница кај Приштина и на Косово Поле.
XS
SM
MD
LG