Достапни линкови

Притисок врз македонската заедница во Србија


Македонската национална заедница во Србија , која во два наврати не успеа да избере свој национален совет, денеска го обвини Министерството за човекови и малцински права дека вршат притисок врз заедницата. Македонската заедница бара да се почитува одлуката дека Совет не е избран. Од заедницата велат дека според законот наредниот избор е за 4 години , и дека не треба да се повторуваат неуспешните избори. А министерството распиша и втор круг, а сега и трет и со тоа врши притисок, сметаат од македонската заедница.
XS
SM
MD
LG