Достапни линкови

И во Русија цигарите штетни


Русија денеска воведе нови правила на цигарите да стои предупредување дека се штетни за здравјето. Според новите правила предупредувањето залепено на цигарите мора да покрива 30 проценти од предната страна на пакувањето и 50 проценти од задната страна.. Промените во Русија доаѓаат девет години по сличните предупредувања во Европската унија. Светската здравствена организација соопштува дека 60 проценти од возрасните Руси пушат, а соопштува и дека бројот на пушачи се зголемил по распадот на Советскиот Сојуз
XS
SM
MD
LG