Достапни линкови

СДСМ:економијата е во црвена зона


Од СДСМ и укажуваат на Владата дека е крајно време сериозно да ја сфати економската ситуациај во земјата. Тие повикувајќи се на податоците на Државниот завод за статистика потенцираат дека економијата во првите три месеци од годинава повторно навлегла во црвена зона. Најкатастрофалниот податок поврзан со падот на македонската економија е огромниот пад на бруто инвестициите за 46 проценти. СДСМ се повикува и на податоците на „Вол стрит Журнал“ дека Македонија има најголема невработеност во светот
XS
SM
MD
LG