Достапни линкови

Ирак бара инвеститори за 4 рафинерии


Ирак е во потрага по инвеститори кои треба да помогнат во изградбата на четири рафинарии во вредност од околу 23 милијарди долари, изјавил ирачкиот министер за нафта. Според министерот вкупниот капацитет на рафинериите ќе биде обработка на 740 илјади барели нафта дневно. Сега во Ирак има 11 рафинерии чиј капаците е преработка на 540 илјади барели нафта дневно.
XS
SM
MD
LG