Достапни линкови

Романија ќе го зголеми ДДВ од 19 на 24 проценти


Романија ќе го подигне данокот на додадена вредност од 19 на 24 проценти за да го спречи јавниот дефицит и за да може да земе заем од ММФ, најавил премиерот Емил Бок денеска во Букурешт. Романскиот Уставен суд вчера укина некои мерки од владиниот пакет за штедење по што ММФ ја блокираше петтата транша заем за Романија . Романија претходно се договори со ММФ и со Европската комисија да го намали јавниот дефицит од 7,2 проценти на 6,8 проценти во 2010 година.
XS
SM
MD
LG