Достапни линкови

И во Русија предупредувања за штетноста на цигарите


Русија од утре воведува значајни здравствени предупредувања на цигарите. Според новите законски прописи, производителите на цигари мора да покријат најмалку 30 насто од предната страна и 50 насто од задната на паклото цигари со некое од 12-те предупредувања за штетноста на цигарите. До примена на ваквите правила доаѓа 9 години по стапувањето во сила на сличните предупредувања во земјите членки на Европската Унија.
XS
SM
MD
LG