Достапни линкови

Иванов:многу време се троши за објаснување на спорт за името


Македонија многу од своето време и енергија троши во објаснување на дводеценискиот спор за името наместо за песпективите и евроинтеграциите, изјавил претседателот Ѓорге Иванов во Стазбург за време на одржувањето на собранието на Советот на Европа. Иванов изјавил дека еоптимист дека спорот ќе се реши а кон тоа придонесуваат и зачестените средби меѓу премиерите на Македонија и на Грција
XS
SM
MD
LG