Достапни линкови

ЕК ќе ги казнува земјите што не ги почитуваат европските закони


Европската комисја денеска покренала две казнене процедури против Бугарија, затоа што земјата не ги исполнила европските закони за животна средина и за јавни тендери. За првата процедура освен против Бугарија се почнати процедури и за уште 9 други земји. Сите земји не го почитувале законот за животна средина во пет области-превенција од поплави, собирање на електричен и електронски отпад, чистота на води и ограничување на штетни звуци.
XS
SM
MD
LG